De vraag wat een dakopbouw kost is niet eenvoudig te beantwoorden. Voor offertes op basis van jouw wensen en passend binnen jouw budget, neem je het beste contact op met onze specialisten. Toch vinden veel mensen het fijn een indicatie te krijgen van de kosten die ze kwijt zijn. Wij kunnen je een aantal punten geven waarop de kosten van een dakopbouw gebaseerd zijn.
Soort opbouw
Ten eerste zullen de kosten afhangen van de soort dakopbouw die je kiest. Wordt het een:
- dakopbouw op een plat dak;
- enkele nokverhoging;
- dubbele nokverhoging;
- nokverlegging;
- dakkapel;
- of misschien wel een combinatie van twee, bijvoorbeeld een dakkapel en een nokverlegging?
Materiaal
De kosten van een dakopbouw hangen ook af van de materiaalkeuze; hout, kunststof of aluminium. Kunststof is voordeliger dan hout, maar hout is weer eenvoudiger te bewerken en (her)schilderen. Aluminium is vaak duurder, maar heeft een fantastische uitstraling en is onderhoudsarm. Een grotere investering in het begin, maar op de lange termijn bespaar je weer op (onderhouds)kosten.
Niet alleen het materiaal van de opbouw zelf, ook het materiaal van de kozijnen in de dakopbouw, het soort beglazing en het isolatiemateriaal bepalen de kosten.
De afwerking
Laat je je opbouw casco opleveren en ga je zelf met de afwerking aan de slag of geef je die klussen liever uit handen? Van basisafwerking tot zeer luxe afwerking, alles is mogelijk. Bespreek je wensen over de afwerking van de dakopbouw met jouw vakman. Denk bijvoorbeeld aan zaken als: (voorbereidend) elektra- en/of loodgieterswerk, het laten plaatsen van binnendeuren of het laten schilderen van muren en plafonds.
Overige kosten
Houd er rekening mee dat er aan een dakopbouw ook overige kosten verbonden zijn. Het aanvragen van een omgevingsvergunning, bijvoorbeeld. Informeer bij je gemeente of check online of je een vergunning nodig hebt voor deze opbouw.
Indicatie van de kosten
Prijzen voor een dakopbouw worden berekend op basis van een bedrag per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van bovengenoemde soorten, materialen, mate van afwerking en eventuele overige kosten. Gemiddeld genomen ben je per vierkante meter tussen de € 900 en € 1500 kwijt.