Wel een dakopbouw, maar zo min mogelijk bouwoverlast? Dat is mogelijk met een prefab dakopbouw. Alle onderdelen, inclusief kozijnen, beglazing en isolatiemateriaal van de opbouw worden van tevoren in de werkplaats in elkaar gezet. Na de voorbereidende werkzaamheden aan jouw dak, wordt de opbouw doorgaans binnen één dag geplaatst. Efficiënt vakmanschap, noemen we dat.
Regen, wind of sneeuw
Naast de minimale bouwoverlast heeft prefab bouwen nog een groot voordeel: de bouwspecialist hoeft bij het vervaardigen van de dakopbouw geen rekening te houden met weersomstandigheden zoals regen, wind of sneeuw. De opbouw wordt namelijk in de werkplaats gemaakt, onder de meest ideale omstandigheden.
Nog een voordeel van prefab
Omdat er bij prefab bouwen uiterst efficiënt gewerkt wordt en er geen (weers)omstandigheden zijn die het bouwproces kunnen vertragen, is deze manier van bouwen vaak stukken voordeliger dan bouwen op traditionele wijze.
Hout, kunststof, aluminium
Het spreekt voor zich dat een stenen, traditionele opbouw ter plaatse gebouwd wordt; er moet immers gemetseld worden. Alle andere geschikte materialen voor een opbouw – hout, aluminium en kunststof – kunnen wél prefab geproduceerd worden. De materiaalkeuze zal afhankelijk zijn van factoren, zoals de gewenste uitstraling en jouw budget. Deze constructies kunnen een uitstraling hebben die varieert van strak en modern tot authentiek en traditioneel. Voor meer informatie over de prijzen van hout, aluminium of kunststof vraag je eenvoudig offertes aan via ons netwerk van specialisten. Ook voor informatie over de isolatie, kozijnen en beglazing van dakopbouwen kun je terecht bij ons.
Stap voor stap extra ruimte
Een prefab dakopbouw, hoe gaat dat in z’n werk? In drie stappen leggen we het graag aan je uit:
1. Prefabricatie
De eerste stap is natuurlijk het bouwen van de opbouw in de werkplaats van de vakman. Alle onderdelen van de dakopbouw worden aldaar gemonteerd; van de zijwanden tot de kozijnen. Binnen enkele werkdagen is de prefab dakopbouw al klaar.
2. Plaatsingsdag
De vakmannen maken een gat in het dak dat gelijk is aan de grootte van de prefab dakopbouw. Het puin en de dakpannen worden direct afgevoerd met de hijskraan. Ondertussen passen de bouwvakkers de dakconstructie aan zodat de dakopbouw geplaatst kan worden. Zij plaatsen de dakopbouw met de hijskraan op het dak en zetten deze muurvast.
3. Afwerking
Afhankelijk van de soort opbouw en op basis van de gemaakte afspraken over de verdere afwerking, worden de ‘puntjes op de i’ gezet. Denk hierbij aan het schilderen van de wanden en plafonds, het aanleggen van elektra en leidingen en het gieten van een vloer. Het genieten van de extra woonruimte kan bijna beginnen!
Wil je graag weten of prefab dakopbouw voor jouw situatie mogelijk is? Neem dan contact op voor meer informatie en een deskundig advies.