nokverhoging
dakopbouw plat dak

Dakopbouwers in de regio Soest

Een dakopbouw is een fantastische oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan meer ruimte in huis, maar niet wil inleveren op de buitenruimte middels een aanbouw. Met het ophogen van het dak maak je van je zolderverdieping een heerlijke leefruimte of krijg je een extra etage. Ook behoefte aan een ruimer huis, maar wil je niet verhuizen? Lees gauw verder welke mogelijkheden voor dakopbouw wij bieden in Soest en directe omgeving.

Vergunningen in Soest

In Soest is in een aantal gevallen een omgevingsvergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakopbouw. Dit is afhankelijk van zaken zoals de plaats waar de opbouw komt (voor- of achterzijde van het huis) en de hoogte van de opbouw. Zowel online als bij de gemeente Soest kun je informeren of jij voor jouw dakopbouw ook een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Soorten dakopbouw

De dakopbouwspecialisten die werkzaam zijn in Soest en directe omgeving, kunnen de volgende soorten dakopbouw voor je realiseren:

Standaard dakopbouw
Woningen met een plat dak in Soest kunnen worden voorzien van een standaard dakopbouw, waardoor er een geheel nieuwe, extra etage op de woning ontstaat. Het is ook mogelijk de dakopbouw op een gedeelte van het dak te laten plaatsen. Indien gewenst, zou je op het andere deel van het dak bijvoorbeeld een dakterras kunnen maken.

Nokverhoging en -verlegging
De huizen met een zadeldak kunnen middels een nokverhoging of nokverlegging – al dan niet in combinatie met een dakkapel – vergroot worden. Heb je een zolderverdieping waar je nauwelijks gebruik van maakt, omdat je er niet eens fatsoenlijk kunt staan? Door de nok op te hogen of te verleggen wordt de zolderetage goed begaanbaar. Je kunt er dan prima staan en lopen en er valt voldoende daglicht naar binnen. De ideale plek voor extra slaapkamers, een hobbyruimte of kantoor aan huis.

En de afwerking van de dakopbouw?

Onze vakmannen in Soest kunnen de afwerking van jouw dakopbouw volledig op zich nemen. Van het aanleggen van elektra en waterleidingen, het plaatsen van nieuwe deuren en kozijnen, het gieten van vloeren en zelfs het schilderen van wanden en plafonds. Ben je zelf ontzettend handig en wil je besparen op de kosten van de opbouw? Ook dat is mogelijk; onze klussers uit Soest leveren de opbouw dan casco op, voorzien van een basisafwerking.

Geen bouwoverlast in Soest

Je hoeft niet bang te zijn dat je met het plaatsen van een dakopbouw wekenlang in de bouwoverlast zit. Met een prefab dakopbouw, te leveren in de materialen hout, kunststof en aluminium en inclusief kozijnen en beglazing, ben je vaak binnen één werkdag klaar. De prefab opbouw wordt in de werkplaats vervaardigd en in één keer compleet op het dak gezet met behulp van een hijskraan. Op de plaatsingsdag zullen de vakmannen met uiterste precisie een gat maken in het dak, waar de prefab dakopbouw naadloos op aansluit. Zij nemen het sloopafval en de dakpannen dezelfde dag nog mee. De bouwoverlast in Soest wordt zodoende beperkt tot een absoluut minimum.

Wat kost een dakopbouw?

Van een eenvoudige basis dakopbouw tot een uitgebreide en luxe afgewerkte dakopbouw; de prijzen van een dakopbouw kunnen zeer uiteenlopen. De kosten worden berekend op basis van vierkante meters, mate van afwerking en materiaalsoorten. Gemiddeld genomen kost een dakopbouw tussen de € 900 en € 1500 per m2.

Zoek je een erkende dakopbouwer?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben de beste dakopbouwers van Soest en omstreken al voor je opgezocht, zodat je gegarandeerd met een erkende vakman te maken krijgt. Liever eerst meer informatie, prijsindicaties of advies over dakopbouwen ontvangen? Ook daarvoor staan onze vakmannen uit Soest voor je klaar. Ze geven je graag een deskundig en eerlijk advies over alle soorten dakopbouw en maken een offerte-op-maat, volledig afgestemd op jouw woonwensen.

Neem contact op met onze experts uit Soest

Informeer naar de mogelijkheden van een dakopbouw door contact op te nemen met de experts uit ons netwerk. Je vindt gegarandeerd een erkende vakman voor een dakopbouw, zodat jij binnenkort kunt genieten van een extra etage in je huis. Heb je al over de inrichting nagedacht?