Wat is kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging is een slimme manier om je huis beter te beschermen tegen inbraak. Veel inbrekers maken gebruik van de zogenaamde kerntrekmethode. Hierbij wordt de cilinder van een slot met kracht uit het beslag getrokken, zodat ze eenvoudig naar binnen kunnen. Gelukkig biedt kerntrekbeveiliging een effectieve oplossing tegen deze methode.

Met een speciale plaat of cilinder die bestand is tegen kerntrekken, maak je het criminelen een stuk moeilijker. Dit is niet alleen veiliger, maar ook een geruststellend idee voor jou en je gezin.

Waarom is kerntrekbeveiliging belangrijk?

Woningen zonder goede beveiliging zijn een makkelijk doelwit voor inbrekers. Kerntrekken is een van de populairste technieken onder criminelen, omdat het snel en stil is. Binnen een paar seconden kunnen ze een standaard slot openbreken.

Kerntrekbeveiliging maakt het hen onmogelijk om op deze manier binnen te komen. Hierdoor kiezen inbrekers vaak eieren voor hun geld en zoeken ze een makkelijker doelwit. Dit type beveiliging wordt zelfs aangeraden door de politie en is onderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo weet je zeker dat je huis voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

Hoe werkt kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging wordt meestal toegevoegd aan het deurbeslag of verwerkt in de cilinder van het slot. Bij beslag met kerntrekbeveiliging zit er een speciale metalen plaat voor de cilinder. Deze plaat voorkomt dat inbrekers de cilinder met een schroef of trekker kunnen vastgrijpen.

Een andere optie is een anti-kerntrekcilinder. Deze cilinder is extra stevig en kan niet zomaar worden afgebroken of eruit worden getrokken. Beide opties bieden uitstekende bescherming, en de keuze hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur en het type slot dat je hebt.

Wanneer is kerntrekbeveiliging nodig?

Als je huis ouder is en je nog de originele sloten hebt, is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen. Vooral woningen die voor 2016 zijn gebouwd, hebben vaak sloten zonder kerntrekbeveiliging. Sindsdien is het namelijk verplicht voor nieuwbouwwoningen om beveiligde sloten te hebben.

Ook als je in een buurt woont waar veel inbraken plaatsvinden, is het verstandig om je sloten te laten controleren. Een professionele slotenmaker kan snel zien of je huidige sloten voldoen aan de moderne standaarden en je adviseren over de beste oplossingen.

Wat kost kerntrekbeveiliging?

De kosten van kerntrekbeveiliging hangen af van het type beveiliging dat je kiest. Een eenvoudig deurbeslag met kerntrekbeveiliging is vaak al voor een paar tientjes te koop. Voor een anti-kerntrekcilinder betaal je meestal iets meer. Hoewel het een investering is, wegen de kosten niet op tegen de gemoedsrust die het biedt. Bovendien is een goed beveiligd huis minder aantrekkelijk voor inbrekers, wat mogelijke schade en kosten van een inbraak kan voorkomen.

Laat je goed adviseren

Wil je kerntrekbeveiliging laten installeren? Schakel dan een ervaren slotenmaker in. Zo weet je zeker dat het beslag of de cilinder goed wordt geplaatst en optimaal werkt. Een professional kan ook advies geven over aanvullende maatregelen, zoals een meerpuntssluiting of extra beveiliging voor ramen.

Met kerntrekbeveiliging zorg je ervoor dat je huis een veilige plek blijft. Het is een kleine stap met een grote impact, en het geeft je een fijn gevoel van zekerheid.